Achter ImProve

"Ik geloof dat als je dicht bij jezelf blijft en daardoor doet wat je goed kan en leuk vindt, je per definitie gelukkiger bent. Gelukkige mensen dragen bij aan een betere wereld. Ik draag graag mijn steentje bij aan een betere wereld door het 'unlocken' van onbenut verbeterpotentieel van organisaties, teams en individuen. Hierdoor wordt de interactie binnen en tussen teams verbeterd en komen mensen
in hun kracht."
Simone van Essen
Eigenaar ImProve

Korte profielschets

Bedrijfs- en veranderkundige met veelzijdig profiel. 20+ Jaar leidinggevende en consultancy ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsinstanties (o.a. Alliander, Delta Lloyd, Avans Hogeschool, a.s.r., Achmea, Rabobank Nederland en Post NL), zowel als zelfstandige als in loondienst. In mijn rol als leidinggevende/ verandermanager begeleid ik teams bij visieontwikkeling, strategie-implementatie, organisatie-inrichting, gedragsverandering en operational excellence. Tevens werkzaam als (team)coach voor leiders en professionals. Schakel graag en makkelijk tussen strategie, operatie enmens/gedrag, breng zaken in beweging, bewaak samenhang en heb een hands-on en “Hoe kan het wel?” mentaliteit. Door heldere kaders en doelen, echt samen te bouwen en altijd uit te gaan van de kracht van de mensen, help ik verandering initiëren en realiseren.

Anderen over mij

“Simone is als het ware een positief Paard van Troje. Je kunt haar in een willekeurige groep mensen plaatsen en ze zal zich op natuurlijke wijze een plek verwerven en van binnenuit verandering in mensen en hun onderlinge interactie teweegbrengen. Ze doet dat puur op gevoel/instinct, waardoor het ook nooit bedreigend voelt en mensen zich open durven te stellen voor andere perspectieven. Simone voelt haarscherp aan wat aandacht nodig heeft en weet op creatieve wijze aan te sluiten bij wat er op dat moment nodig is om de volgende stap te kunnen zetten voor mensen, teams, of organisaties. Overzicht houden, zorgen dat de samenhang bewaard blijft en structureren en organiseren zijn haar tweede natuur; waarbij het leveren van kwaliteit altijd voorop staat. Simone brengt beweging langs de as van de klant en medewerkers met waardecreatie altijd als doel.”